Digitalisering

Liten app blir del i stort nav för life science

Ett hackathon arrangerades som en del av satsningen på Stockholm Life. Vinnare blev lag Moodstory med Niklas Zilliacus, Sara Tengvall, Christabella Irwanto och Katri Frankenstein, samt Dora Emese Palfi som inte är med på bilden. Foto: Paul Beatus
Dora Emese Palfi (längst till höger). Foto: Paul Beatus
Hagastaden.

Stockholm Life och Hagastaden ska bli ett nav för forskning och utveckling inom life science. Där blir en ny hälso-app en liten del.

Publicerad

Just där Solna och Stockholm möts, nära Karolinska Institutet och det nyöppnade NKS, ligger Hagastaden. Området är under uppbyggnad och mängder av företag och aktiviteter flyttar in. Där vill Stockholm Science City Foundation skapa vad man kallar ett ”ekosystem för life science” under varumärket Stockholm Life. Det innebär att utbildning, forskning, innovation, näringsliv och sjuk- och hälsovård ska kunna mötas än mer i framtiden och att nya samarbeten ska uppstå.

Ett praktiskt exempel i det lilla är Health Hack Academy. Det är ett så kallat hackathon där personer med olika bakgrund och kompetenser bildar lag som under en dag tar fram en idé till teknisk lösning på en hälsofråga.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här