Digitalisering

Barägare byggde bort mobilsignal

Ett nät av koppar och silverfolie i väggarna gör en nyöppnad cocktailbar i Sussex till en plats dit radiosignaler inte når in.foto: The Gin Pub Foto: The Gin Pub
Samtal mellan borden, eller till barnen, kan ske med fasta telefoner.foto: The Gin Pub Foto: The Gin Pub
Samtal mellan borden, eller till barnen, kan ske med fasta telefoner.foto: The Gin Pub

Ägaren till en brittisk bar har låtit bygga in lokalen i en Faradays bur. Allt för att gästerna inte ska fly till mobilsurf utan ägna sig åt att prata med varandra.

Publicerad

Steve Tyler, ägare till den nyöppnade cocktailbaren The Gin Tub i Sussex, vill inte ha gäster som prioriterar mobilen och sociala medier i stället för att prata med varandra. Lösningen blev att bygga in lokalen i ett nät av koppartråd och silverfolie. På så sätt skapas en Faradays bur med förmågan att stänga ute (och inne) radiosignaler. I en intervju med brittiska BBC säger han sig vara bekymrad över att förmågan att konversera är en utdöende konst, något som enligt honom på sikt hotar bar- och publivet.

– Jag vill att gästerna kommunicera med varandra i den verkligen världen. I dag, om den person någon är ute med exempelvis går på toaletten, tar gästen fram mobilen i stället för att vara social och prata med andra, säger Steve Tyler till BBC.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här