Utforska största modelljärnvägen i Googles Street View

2016-01-14 09:33  
Den 1 300 kvadratmeter stora miniatyrvärlden har fotograferats med miniatyrkameror på modellbilar som körts omkring i Miniatur Wunderland. Foto: Google

Nu är den gigantiska modellvärlden Miniatur Wunderland dokumenterad i Googles gatuvy.

När Google kompletterade sin karttjänst med Street View 2007 var en tanke att man hemma vid sin dator kunde se exakt hur ett planerat resmål såg ut. Via zoom- och vridbara bilder kan man göra virtuella besök i storstäder men även utforska öknar, undervattensvärldar och andra svårtillgängliga platser runt om i världen. Bilderna är tagna av kameror som placerats på bilar, snöskotrar, kameler, cyklar, båtar och fotgängare.

Men nu har Google även dokumenterat en miniatyrvärld med sina kameror. Det är det gigantiska Miniatur Wunderland i Hamburg som nu finns tillgänglig i Street View.

Den 1 300 kvadratmeter stora landskapsmodellen är byggd kring världens största modelljärnväg som bland annat har nästan 1 000 tåg som kör omkring i miljöer som hämtats från hela världen.

För att fotografera den har Google använt miniatyrkameror som monterats på små modellbilar och lok som kört omkring i anläggningen.

Så nu kan man utforska Miniatur Wunderland på ett sätt som inte ens är möjligt vid ett besök. Många av de spännande miljöerna som normalt bara kan betraktas på avstånd kan nu detaljgranskas och zoomas in.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL