Teleportera dig till Mars och månen

2016-03-04 14:43  

Enligt gatuvyn i Googles kartor finns det hemliga passager på jorden som leder direkt till Mars och månen.

I böckerna om Harry Potter finns det en hemlig passage till plattform 9 ¾ på järnvägsstationen King’s Cross i London. Via den teleporteras man tll tåget som går till Hogwarts School of Witchcraft.

Men i Angola och Västpapua finns det hemliga passager som leder direkt till Mars och månen.

I alla fall om man får tro Googles karttjänst. Där finns funktionen gatuvy som visar fotografier av valt ställe. Reser man dit bör man alltså känna igen sig och kanske till och med hitta rätt plats eller hus.

Om man aktiverar gatuvyn på en plats i Angola med koordinaterna -9.097507,15.484863  verkar där finnas en hemlig passage till månen. Och i Västpapua vid koordinaterna -4.5895946,137.4492225 kan man teleporteras till Mars, skriver Google Earth Blog.

Förmodligen handlar det om buggar i Googles programvara men när detta skrivs fredag 4 mars har de inte rättats till. Eller också är det så kallade Easter Eggs där någon programmerare manipulerat koden på skoj.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL