Populärteknik

Svävande strykjärn och talande robot på Teknikkollo

En robot som ska kunna tala håller Nellie och Tindra på att utveckla. De går i 1C på Katarina Södra i Stockholm och berättar att det inte är första gången de uppfinner en produkt. – En annan gång uppfann vi en bil som skulle vara med i en tävling. Men nu vill vi att vår robot ska kunna säga: Jag är en robot. Vi vill det bara för att det är roligt. Foto: Camilla Svensk
Jonathan James och Isak går i 6-årsverksamheten på Nya Elementar i Bromma. De älskar våfflor och har uppfunnit ett våffeljärn som öppnas automatiskt. - Det är kul att uppfinna men vi ska bli bandyspelare, säger båda i korus. Foto: Camilla Svensk
Till vänster: Elliot, Harris, Felix och Moltas bryr sig föga om krisen i fordonsindustrin utan har gett sig den på att uppfinna en ny bil.
Till höger: Felicia och Agnes, som går i 4:an i Eiraskolan på Kungsholmen har uppfunnit ett svävande strykjärn. - Vi tycker att det är tråkigt att stryka. Och det finns roligare saker att göra tycker vi, leka till exempel.

Kreativiteten var på topp och limpistolerna de mest eftertraktade verktygen när "Teknikkollo" inledde sin tredagarssession förra veckan.

Publicerad

I två tält på Sergels torg i Stockholm kryllade det av uppfinningsrika barn, som orädda kastade sig över gamla strykjärn, dammsugare och radioapparater för att förvandla dem till nya produkter.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här