Stolpar fram för mänskligare el

2010-09-13 06:30  
I jättarnas land, på tävlingsbidrag ser man hur byrån tänkt att stolparna ska vandra över landskapet. Illustration: Choi + Shines.

Aldrig har väl el varit så mänsklig som i Choi + Shines elledningar på Island. Nu har den vunnit en tävling om oförverkligad arkitektur.

<p>The Land of Giants heter bidraget där kraftledningsstolparna fått mänskliga former. </p> <p>Varje figur skulle enligt arkitekterna kunna anpassas till omgivningen. När elledningarna passerar ett berg skulle figurerna kunna klättra.</p> <p>Bidraget deltog i en arkitekturtävling 2008 och fick ett hedersomnämnande av juryn, men kommer inte att förverkligas. Nyligen vann dock förslaget Boston Society of Architects årliga tävling för oförverkligad arkitektur.</p> <p>- Det var också prat om att två stolpar skulle stå som monument vid entrén till Reykjavik, men kanske är det krisen som har stoppat de planerna. Men vi skulle älska om de blev byggda. De skulle passa också på andra platser, säger Thomas Shine, delägare av Choi +Shine till Byggvärlden. </p>

Stefan Nordberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL