Se en Dreamliner byggas på fyra minuter

2016-03-03 12:05  
I en video dokumenteras bygget av en Boeing 787-9 Dreamliner beställd av Norwegian. Foto: Norwegian

Norwegian har presenterat en snabbspolad video om hur ett av deras nya plan monterades.

En video från det norska lågprisbolaget Norwegian visar hur en av deras Boeing Dreamliner 787-9 monteras i den amerikanska tillverkarens fabrik. Allt från leveransen av skrovsektioner och tester till målning och premiärtur.

Videon är i formen time-lapse där filmningen gjorts i låg bildhastighet vilket gör att hela proceduren komprimeras till knappt fyra minuter vid uppspelningen i normal hastighet.

Det som kan vara intressant att studera är vilka moment som automatiserats och görs med robotar och vilka som kräver manuellt arbete.

Det färdigbyggda planet som prytts med ett porträtt av Greta Garbo ska främst användas för att frakta passagerare mellan Storbritannien och USA.

Totalt hade Boeing till och med januari 2016 byggt 370 Dreamliner varav nio levererats till Norwegian som dessutom beställt 29 nya plan med option på ytterligare tolv.

Priset för ett Boeing 787-9 ligger omkring motsvarande 2,2 miljarder kronor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL