Samsung Galaxy Note 9 – här är alla rykten om telefonen

2017-11-20 14:44  
Här samlar vi alla rykten om Samsung Galaxy Note 9. Ett av dessa gör gällande att telefonen till utseendet kommer likna Galaxy Note 8, som syns på bilden. Foto: Richard Drew

Samsung Galaxy Note 9 – den sydkoreanska teknikjätten jobbar på nästa generations Galaxy Note. Här samlar vi alla rykten om Samsungs nya flaggskeppstelefon.

2017-11-20: Udda patent och fingeravtryckssensor under glaset

Redan i somras blev det känt att Samsung tog hem ett patent om en inbyggd alkomätare. Vad syftet med en sådan funktion skulle kunna vara är oklart. Möjligen att det ska underlätta för användare att hålla koll på ifall de är kördugliga. Om den här funktionen landar i Galaxy Note 9 finns ännu inga rykten om. Men patentet är beviljat.

Samsung Galaxy Note 9 får fingeravtrycksläsare under skärmglaset, hävdar den ofta välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo. Flera underleverantörer ska enligt analytikern nu göra upp om att få uppdraget att tillverka fingeravtrycks-komponenterna till Samsungs Galaxy Note 9. Om han får rätt får vi se hösten 2018.

Kuos som kommer med uppgifterna är samma person som dödförklarade fingeravtryckssensorn – och i stället lyfte 3d-ansiktsscanning som morgondagens autentiseringsväg.

2017-11-17: Glaxy Note 9 specs – "Project Crown"

Sydkoreanska tidningen The Investor skriver att Samsungs kodnamn för nästa års Galaxy Note 9 är *trumvirvel* ”Project Crown”.

En leverantör påstår att de kommer att börja skeppa komponenter till telefonen under det första kvartalet 2018. Presentationen ligger däremot långt fram. Lanseringen av Glaxy Note 9 förväntas ske först hösten 2018.

The Rumor mill hävdar att Galaxy Note 9 kommer att bli en förfinad variant av sin föregångare, Note 8. Bland annat sägs oled 6,3 tums-infinityskärmen att hänga med.

Och precis som Galaxy s9 väntas Note 9 utrustas med Qualcomms nya Snapdragon 845-processor, som med sin motor ska kunna hantera ai-uppgifter.

Viktor Ågren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt