Så snyggt är nya Google Earth

2013-04-26 14:44  

En ny funktion i Google Earth ger fotorealistiska bilder som vackra solspeglingar i vatten.

Google har släppt en ny version av Google Earth. Tyvärr brukar företaget vara snålt med att informera om nya funktioner. Men olika bloggar med Google Earth Blog i spetsen brukar snabbt hitta dem.

En nyhet i version 7.1 är "Rendera atmosfären fotorealistiskt". Med den kan man få till riktigt snygga naturbilder där soluppgångar och nedgångar gör sig bäst. Men även stjärnhimlen har uppgraderats och blivit mer realistisk där exempelvis Vintergatan har framhävts.

För att kunna använda de nya funktionerna får man ändra i programmets inställningar och se till att man gjort rätt menyval. Information om vad som ska göras finns i de sista rutorna av bildspelet som illustrerar den här artikeln.

Men även när detta är gjort kan det vara lite trixigt att få till de fina solspeglingarna. Det gäller att välja rätt väderstreck och höjd för vyerna kombinerat med rätt inställd soltid.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL