Nytt flygmuseum öppnar vid Siljan

2011-06-21 11:11  

Nu öppnar Siljan Air Park Museum i Siljansnäs för allmänheten.

Flygentusiasten Carl Rönns vision om Siljan Air Park – Sveriges första flygby – började 2003 med att han byggde en hangar hemma på tomten och en landningsbana runt hörnet. De stod klara 2006.

Sedan dess har ett femtiotal tomter bebyggts av flygentusiaster från hela Europa, med taxibanor från hangarerna i trädgården direkt till startbanan.

Nu öppnar också ett splitter nytt flygmuseum där man kommer att kunna visa allt från enklare hemmabyggen till gamla rariteter, både på marken och i luften. Flera av de flygplan som fram till i höstas fanns upphängda i maskinhallen på Tekniska museet i Stockholm ställsnu ut på det nya museet i Siljansnäs.

Den 20 juni var det festlig invigning, när personal från Tekniska museet kom ditflygande i den 74-åriga DC3an Congo Queen. Den 7 juli öppnar flygmuseet för allmänheten. Man utlovar spännande flygshower och många interaktiva delar, och hoppa bli ett spännande besöksmål för både barnfamiljer och inbitna flygfantaster.

Mer på www.siljanairpark.se/

Kaianders Sempler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt