Ny byggs testbana för Hyperloop

2015-12-09 12:42  
På en kilometerlång testbana ska vagnar för Hyperloop accelereras till 540 km/h på två sekunder. Foto: Hyperloop Technologies

I början av 2016 ska de första Hyperloopvagnarna provköras.

De två företagen Hyperloop Transportation Technologies och Hyperloop Technologies ska båda bygga banor för Elon Musks koncept Hyperloop som han presenterade 2013. I nästan lufttomma rör ska eldrivna tåg kunna färdas i överljudsfart och erbjuda mycket snabba kommunikationer.

Hyperloop Transportation Technologies har tidigare presenterat planer på att bygga en åtta km lång bana i Kalifornien som ska vara färdig 2018. Konkurrenten Hyperloop Technlogies kan emellertid bli först med att bygga en egen bana. Men det blir bara en 900 meter lång bana utan några lufttomma rör, skriver AP.

Den ska byggas i Nevada i närheten av Las Vegas och kunna tas i drift i början av 2016 och vara helt klar 2017. Det som ska testas är drivmekanismen för vagnarna där företaget hoppas kunna accelerera dessa från stillastående till 540 km/h på två sekunder.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt