Nu ska Hyperloops vagnar byggas

2015-12-17 13:56  
I sommar ska Hyperlooptåg som utses i en tävling provköras. Foto: SpaceX m.fl.

Över tusen tekniker tävlar nu om att få designa vagnarna till Elon Musks Hyperloop.

När Elon Musk 2013 presenterade sitt koncept Hyperloop där överljudståg ska köras i nästan lufttomma rör möttes idén med skepsis och sågs av många som ett PR-trick.

Men nu är redan två olika företag på gång med att bygga testbanor för tågen. Elon Musks företag Space X utlyste även i somras en designtävling för Hyperloops vagnar. Den lockade över 1 200 konstruktionslag som skickade in sina ansökningar.

Nu har Space X valt ut 124 av dessa som kommer från 20 olika länder. Lagen som består av sammanlagt över 1 000 tekniker, ingenjörer och studenter är inbjudna till Space X Hypeloop Pod Competition Design Weekend vid Texas A&M University i slutet av januari 2016.

Där ska de presentera sina konstruktioner varav de bästa går vidare till en slutomgång där de bästa fullskaliga prototyperna ska provköras på en testbana i juni, skriver universitetet.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt