Mystiskt rymdskrot över Spanien

2015-11-13 10:08  

En bränsletank till en raket, skräp från en satellit –eller någonting helt annat. På bara en vecka har tre mystiska föremål fallit ner från himlen över de sydöstra delarna av Spanien.

Först hittades en svart bikupeliknande boll i regionen Murcia förra veckan. Samma morgon ska vittnen ha sett sex–sju brinnande eldklot som föll från skyn, enligt uppgifter till AFP. Några dagar senare dök ett liknande föremål upp tre mil därifrån.

Det tredje föremålet upptäcktes i tisdags i den närliggande regionen Valencia. Då fann en lantbrukare ett metalliknande föremål och kontaktade polisen.

– Det ser ut som en bit från en flygfarkost, men inte från ett kommersiellt plan. Det kan vara en bit från en satellit eller liknande, säger en talesperson för polisen i Alicante till AFP.

Enligt USA:s rymdmyndighet Nasa kretsar mer än 500 000 bitar av rymdskrot i omloppsbana kring jorden. Varje år faller bitar av skräpet över vår planet.

 

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL