Lös labyrinten i Googles gatuvy

2013-08-27 14:25 Jan Melin  
Det gäller att hitta bron inne i labyrinten med hjälp av Googles gatuvy. Foto: Google

En labyrint som odlats fram i ett majsfält kan nu besökas virtuellt via gatuvyn i Googles webbkarta.

Google är i full färd med att fotografera märkliga platser för att presenteras som gatuvy i Google Maps. Platser som fått besök är bland annat skidnedfarter, Antarktis och korallrev.

Nu har även en labyrint som formats i ett majsfält i Kanada förevigats med Googles teknik.

Det är labyrinten Edmonton Corn Maze som kan besökas virtuellt. Uppgiften för dem som ger sig in i labyrinten är att hitta en liten bro. Det gäller både dem som besöker labyrinten i verkligheten och som försöker sig på en virtuell rundvandring i gatuvy. Det är ganska svårt att orientera sig i labyrinten framför datorn. Men man kan ju alltid zooma ut kartan och få en översiktsbild som gör det enklare att veta var man är.

De detaljerade flyg- och satellitbilderna över jorden har gjort det till en sport att hitta speciella föremål. En del har inriktat sig på att leta efter flygplan i luften och andra efter fartyg ute på världshaven.

Eller labyrinter. En fil som kan laddas ner och öppnas i Google Earth visar ett par hundra labyrinter runt om i världen.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt

SPONSRAT INNEHÅLL

ANNONS