Populärteknik

Här är glassen som inte smälter (så snabbt)

Foto: Alamy

Sommaren är kort, men tillräckligt lång för att man ska hinna tröttna på uteserveringarnas coverband, närgångna getingar och glassar som smälter alldeles för snabbt. Nu verkar dock det där sistnämnda ha fått sin lösning.

Publicerad

Om du har vägarna förbi Japan i sommar kan du smaka på de nya glassarna från Kanazawa Ice. Enligt den något vilseledande marknadsföringen smälter inte glassarna i sommarsolen. Mer korrekt är att de tycks behålla formen längre än vanligt.

Asahi Shimbun, en av Japans största dagstidningar, uppger att det tar åtminstone fem minuter innan det börjar droppa runt pinnen. Glassen har samma namn som kuststaden där den tillverkas, Kanazawa.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här