Här är allt vi vet om nya Oneplus 6T

2018-09-13 13:43  
Oneplus 6. Foto: Oneplus

Här samlas alla uppdateringar, rykten och läckor om Oneplus kommande mobiltelefon som vi tror kommer att få namnet Oneplus 6T eller Oneplus 7.

2018-09-13 - Oneplus dödar hörlursjacket

Oneplus går i de stora mobiltillverkarnas fotspår och har beslutat sig för att skippa 3,5-millimetersjacket på nya flaggskepet Oneplus 6T.

Beskedet kommer från Oneplus svenska medgrundare Carl Pei som blivit intervjuad av Tech Radar. Han säger att Oneplus gjorde en marknadsundersökning tidigare i år och kom fram till att 59 procent av kunderna redan äger trådlösa hörlurar. Han tror att siffran ökat ytterligare sedan Oneplus lanserade sina egna trådlösa lurar i somras.

Läs mer: Skyhöga priser på nya Iphone – trots få nyheter

Och förhoppningen är att kunderna ändå ska bli nöjda.

"Genom att ta bort jacket har vi gjort plats för att stoppa i mer teknik. En av de stora sakerna är något som vår användare alltid frågar efter, mer batteritid", säger Carl Pei till Tech Radar.

Oneplus 6T kommer att säljas med en adapter för att kunna koppla in hörlurar i usb-porten, och företaget kommer även att lansera ett par nya hörlurar med usb c-plugg.

2018-09-11 - Rykten om ett släppdatum redan i oktober

Oneplus 6T kan vara närmare än vi trott. Källor med insyn i företaget uppger att telefonen kommer att släppas redan i oktober, rapporterar Cnet.

Läs mer: Här är allt vi vet om nya Iphone XS

Mobilen sägs samtidigt få en liten prisökning. Exakt marknadspris är inte spikat med kring 550 dollar för instegsmodellen. I dag kostar den billigaste varianten av Oneplus 6 runt 529 dollar, eller 5 295 kronor i Sverige.

I en separat artikel bekräftar Cnet dessutom att Oneplus 6T kommer att få en fingertrycksavläsare i skärmen. En representant för mobiltillverkaren säger att de arbetat på tekniken ända sedan utvecklingen av 5T, men att den nu är redo för lansering.

2018-09-07 - Mystisk låda är första tecknet på en ny Oneplus-telefon

Mobiluppstickaren Oneplus har med konceptet hög kvalitet och låg prislapp börjat få ett rejält fotfäste. Vårens lansering av kritikerrosade Oneplus 6 befäste positionen ytterligare.

Men nu väntar nästa telefon. Förra året släppte bolaget först modellen Oneplus 5 i juni och sedan 5T i november. Så frågan är om nummer 6 också får en efterträdare någon gång under hösten.

Läs mer: Här är allt vi vet om nya Google Pixel 3

I veckan kom åtminstone en av allt att döma avsiktlig läcka som ger en fingervisning om vad nästa telefon kan innehhålla. En användare på det kinesiska sociala nätverket Weibo laddade upp en bild på en tom Oneplus-kartong som innehöll en skiss på en mobiltelefon.

Bilder som sedan fångades upp av Slashleaks.

Det första som fångar ögat är att sensorhakan på telefonens framsida har krympt ordentligt. Utseendet påminner om nya Oppo F9 - ingen förvåning i sig då Oppo och Oneplus har samma ägare.

Läs mer: Klart: Då släpps nya Iphone XS och Apple Watch 4

Läckan indikerar också att Oneplus 6T får en fingertrycksavläsare under glaset, i stället för en placerad på baksidan som hos 5T och 6.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt