Här är allt vi vet om kommande Samsung Galaxy S10

2018-10-04 16:00  
De första ryktena har redan börjat dyka upp om Samsungs nästa toppmodell. Foto: Samsung

Här samlas rykten, läckor och uppdateringar om Samsungs kommande toppmodell - en mobil som vi tror får namnet Galaxy S10.

2018-10-04 - Triss i kameror?

Oneplus 6 har två, Huawei P20 Pro fyra och LG:s nya telefon inte mindre än fem. Ja, kameror alltså.

Samsung är inte sena att hänga på den trenden. För några veckor sedan lanserades Galaxy A7, en billigare modell som är den sydkoreanska teknikjättens första mobil med trippelkamera.

Nya rykten pekar på att även Samsungs nästa toppmodell kan få en liknande teknik, fast i en mer avancerard form.

Enligt sajten 91 Mobiles kommer Galaxy S10 vara utrustad med tre kamerasensorer, placerade på mobilens baksida.

Huvudsensorn uppges vara på 12 megapixel, och ska dessutom ha dubbla bländarlinser (f/1.5 och f/2.4) och inbyggd teknik för bildstabilisering.

Detta kompletteras med en andra 13-megapixelssensor med bildstablisering och en f/2.4-bländare. Den tredje sensorn i ordningen säga ha en vidvinkellins på hela 123 grader.

En rolig detalj som 91 Mobiles också tar upp är att Galaxy S10 sägs ha fått kodnamnet "Beyond".

2018-09-25 - Heta ryktet: fingeravläsare i skärmen

Fingeravtryckssensorernas era ser ut att gå mot sitt slut - i alla fall i den form som vi känner till i dag.

Det har spekulerats länge i att mobiljättarna vill ersätta dagens fysiska sensorer med teknik som är inbyggd direkt i mobilernas skärmar. Det skulle i praktiken innebära att du kan låsa upp telefonen bara genom att sätta tummen på glaset.

I december i fjol visade den kinesiska tillverkaren Vivo upp en konceptmobil med fingeravtrycksläsare i skärmen.

Samsung verkar ha tagit intryck. Färska rykten gör nämligen gällande att den sydkoreanske teknikjätten planerar att storsatsa på tekniken i och lanseringen av nästa toppmodell under nästa år, skriver Trusted Reviews.

Enligt obekräftade uppgifter är läsaren tillverkad av O-film och GIS och ska vara baserad på en ultraljudsdesign som Qualcomm står bakom.

Genom att använda ultraljudsvågor ska sensorn kunna läsa av fingeravtryck genom tjockt glas, skärmar, plast och metall, uppger Qualcomm.

Förutom att skanna av fingeratryck ska Qualcomms läsare även kunna registrera blodflöde och puls hos mobilanvändarna.

Den legandariske analytikern Ming-Chi Kuo, känd för sin bevakning av bland annat Apple, hävdar dessutom att Galaxy S10 ska komma i tre storlekar: 5,85 tum, 6,1 tum och 6,4 tum.

2018-09-18 - större skärm utan mobilen växer

Lanseringen av Samsungs nästa toppmodell är fortfarande långt bort, men det har redan börjat dyka upp rykten om den kommande telefonen.

Ett mycket tidigt rykte hävdar att ”Galaxy S10” ska få en större skärm än föregångaren S9 - utan att mobilen blir större sett till måtten.

Samsung ska åstadkomma detta genom att ändra bildförhållandet (på engelska aspect ratio) på sin toppmodell.

Dagens ”infinity display”-skärmar har bildförhållandet 18.5:9, vilket kan komma att ändras till 19:9, skriver sajten SamMobile.

Det nya bildförhållandet indikerar att S10 ska få samma storlek som Galaxy S9, men att Samsung får plats med mer skärmyta genom att minska kanterna i toppen och botten.

Läs mer: Tungt nederlag för Galaxy S9 i nytt prestandatest

Förhandsryktet går i linje med tidigare spekulationer om en helt ny design är att vänta i och med Galaxy S10. Den nuvarande toppmodellen Galaxy S9 är nästan identisk med föregångaren Galaxy S8.

I en färsk intervju med kinesisk media utlovande Samsungs mobilchef Dj Koh att Galaxy S10 kommer att innebära en "väldigt signifikant" förändring av toppmodellernas design.

Men vad denna förändring består i ville dock Koh inte fördjupa sig i, skriver sajten BGR.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt