Google-chefens svar till sjuåriga jobbsökanden

2017-02-16 14:40  
Googles Sundar Pichai. Foto: imago stock

Grundskoleleven Chloe Bridgewater skrev brev till sökjättens vd och berättade att hon gärna ville jobba där. Nu har hon fått svar.

Brevet, som flickans pappa publicerat på sin Linkedinprofil, inleds: Kära Google-chef. ”Jag heter Chloe och när jag blivt större skulle jag vilja ha ett jobb hos Google. Jag vill också arbeta i en chokladfabrik och simma i OS, jag går och simmar på lördagar och tisdagar (...)”.

Ryktet om it-jättens påkostade kontor har uppenbarligen nått den unga brevskrivaren som tillägger att: ”Min pappa säger att jag får sitta på sittsäckar, åka rutschkana och go-cart om jag får jobb på Google”.

Sökjättens chef Sundar Pichai svarade Chloe och sa att han såg fram emot att ta hennes ansökan när hon gått ut skolan. I brevet skriver han: ”Det glädjer mig att höra att du gillar datorer och robotar och hoppas att du kommer fortsätta att lära dig om teknik. Jag tror att du kan lyckas med vad som helst om du arbetar hårt och följer dina drömmar; från att simma i OS till att jobba på Google”.

Independent rapporterar att svaret togs väl emot av Chloe.

Läs mer: Han väljer nya ingenjörer till Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL