Fynda på bokrean

2013-02-27 15:20  

Något större utbud av teknisk-vetenskaplig litteratur är det inte på årets bokrea, men några godbitar har vi trots allt hittat.

Varför inte passa på att införskaffa vetenskapsjournalisten Ulrika Engströms lilla bok Himlens väktare, om astronomins historia före teleskopet. Blir din för bara 59 kronor.

Tycker ni om mat? Då kanske ni ska låta bli att införskaffa Döden i grytan av Mats-Eric Nilsson och Henrik Ennart. Där får ni nämligen lära er hur maten egentligen produceras. Kostar som en stor hamburgare, 69 kronor.

Hur blev vi som vi blev? Hur gick det egentligen till när människorna i historiens gryning lämnade det bekymmersfria livet som samlare och jägare och blev bofasta jordbrukare? Missa inte Lasse Bergs lysande bok Skymningssång i Kalahari. Kostar nu bara 119 kronor inbunden, enligt reakatalogen.

Den som ännu inte har läst ­Walter Isaacsons uppmärksammade biografi över Applegrundaren ­Steve Jobs har nu en möjlighet att åtgärda denna brist för futtiga 79 kronor.

Lycka till med fyndandet och, som fransmännen säger, bonne lecture!

Kaianders Sempler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL