Fem prylar för kameratokiga

2017-01-09 17:01 Sanna Percivall  

Julen är visserligen över, men vi kan fortfarande drömma. Sanna Percivall tipsar om fem kameraliknande saker för den darriga, den lata och den wannabe-creddiga.

1. ModulAlpa började göra 35 mm kameror tidigt 40-tal och nu släpper de en  av sina mellanformatskameror i jubileumsutgåva. Gjord i rosenträ, kommer med Rodenstock/Alpa HR Alpagon 5,6/70 mm-objektiv, Alpa/Linhof 6x9-film, och en Alpa-sökare. Tack vare modulsystemet den bygger på kan man lätt sätta på ett digitalt bakstycke och använda kameran i 70 år till.

Pris: 200 000 kronor. Mer info: www.alpa.ch

2. Gråmulet? Väderappar är bland de mest populära apparna. Varför inte ha en helt egen vädermätningsstation? Bloomsky sky 2 är stor som en golfklubba och tar en bild av himlen med sin hd-kamera var femte minut samtidigt som den mäter temperatur, luftfuktighet och det barometriska trycket. Av allt detta bygger den ihop din egen prognos. Det finns också en extra tillsats som kan mäta dagens uv-strålning, vindhastighet och riktning och regnmängd.

Pris: 1 400 kronor. Mer info: Kickstarter.com

3. Stabilt, mannen! Kraftfull stabilisator kommer ge dina hemmavideofilmer en helt ny känsla av att inte vara tagna av en darrig farbror. Handhållen, 3,5x optisk zoom, timelaps-läge, 4K-video och 12 megapixel stillbilder i RAW.

Pris: 6 000 kronor. Mer info: dji.com/osmo-plus

4. För Kulturmannen. Med Leicas kvalitet, manuell kontroll över fokus, blixt och Iso, och Fujifilms Instax Mini film kan detta bli en rolig liten creddig leksak.

Pris: 2 600 kronor. Mer info: leica-camera.com

5. Oh Snap! Ibland kan man vara lite fööör trött för att ta upp telefonen för att snapchatta. Skönare då att halvligga i sina Snapchat Spectacles, filma en tiosekunderssnap, skicka snappen trådlöst till din telefon. En ring lyser runt kameran när du blir filmad och fodralet laddar glasögonen när du är på väg.

Pris: 1 200 kronor. Mer info: www.spectacles.com

Sanna Percivall

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Senaste inom

Debatt

SPONSRAT INNEHÅLL

ANNONS