Allt vi vet om Android P

2018-01-25 13:27  
Förra året fick vi lära känna Android Oreo. I årets version av Android verkar gå under namnet Android P, som i pie. Foto: TT

Här samlar vi allt vi vet, allt vi tror oss veta, och alla rykten om specifikationer i Googles nya operativsystem Android 9.0 – Android P.

2018-01-25: Då kan Android P presenteras

Google är kluriga. Med genom ett pussel bekräftar man datumet för sin årliga utvecklarkonferens Google I/O. Den kommer att genomföras mellan 8-10 maj.

Under förra årets I/O presenterades Android Oreo. Därför räknar omvärlden med att det nya operativsystemet Android P kommer att presenteras under årets konferens.

2018-01-22: Android P = Android Pi?

Android Oreo lanserades förra året. Google jobbar nu på ett nytt operativsystem för mobiltelefoner. Redan nu verkar namnet ha läckt ut. Det nya operativsystemet uppges heta Android P. Vad kan då ett P tänkas stå för? Pop-tart? Popsicle? Pancake? Enligt uppgifter till Trustede Review så kallas systemet för Android Pi internt på Google. Vilket fått många att tro att Android P står för Android Pie. Det återstår att se. Senaste gången förhandstipsen trodde sig vara helt säkra på en sötsak kombinerad med Android var inför ”Key Lime Pie”, som i slutändan blev KitKat. Helt fel ute den gången, med andra ord.

När lanseras Android P?

Något officiellt lanseringsdatum finns ännu inte. Men i tidigare versioner har man släppt en utvecklarversion i mars, för att sedan gå ut brett i augusti. Vi får se om Android P går igenom samma procedur.

Vad kan vi förvänta oss av Android P?

Än så länge finns det inte så mycket att rapportera i ryktesväg. Sajten XDA har skrivit att Google har antytt att de kommer att blockera obekräftade och dolda API:er från att laddas ner i din telefon. Men smaskiga detaljer lär sippra ut de kommande månaderna.

Vad hoppas du Android P kommer att bjuda på för uppdateringar? Låt oss veta genom att kommentera artikeln nedan.

Tidigare versioner av Android

Android Donut (1.6)

Android Eclair (2.0)

Android Froyo (2.2)

Android Gingerbread (2.3)

Android Honeycomb (3.0)

Android Ice Cream Sandwich (4.0)

Android Jelly Bean (4.1)

Android KitKat (4.4)

Android Lollipop (5.0)

Android Marshmallow (6.0)

Android Nougat (7.0)

Android Oreo (8.0)

Viktor Ågren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt