Populärteknik

75-årig man satt inlåst 14 timmar i sin Cadillac

Foto: Dee Musil

Peter Pyros har överlevt cancer och en stroke, samt nio operationer. Men förra månaden fick amerikanen en nära-döden-upplevelse då det nyckellösa systemet låste in honom i bilen.

Publicerad

En vacker morgon hade 75-åringen från Ohio bestämt sig för att ta sig en tur runt Cleveland med sin Cadillac XLR. Då inträffade skräckscenariot. Utan mobil och utan att någon visste var han var stängde Peter Pyros igen bildörren och tryckte på startknappen. Trots att bilen hade ett nyinstallerat batteri så vägrade den att starta. Samtidigt låste sig bildörren och gick inte att öppna med det nyckellösa systemet. Efter en halvtimme, i takt med att värmen stag, började Pyros bli orolig.
– Det var den mest skrämmande upplevelse du kan tänka dig. Vid en tidpunkt började jag acceptera att det var så här jag skulle dö, sa Peter Pyros till the Washington Post.

Mannen hade blivit inlåst och försökte med alla medel ta sig ur bilen. Han sparkade och slog på glasrutan och pressade sin mun mot dörren för att skrika efter hjälp. Men ingen hörde hans tillrop och det fanns heller inga föremål som kunde hjälpa honom slå sönder en ruta. Vid ett flertal tillfällen svimmade den 75-årige mannen och vaknade upp utan att veta vart han befann sig.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här