Samsungs Fold klar för lansering

2019-07-22 15:28  
Samsung-chefen DJ Koh visar upp en Galaxy Fold. Foto: AP Photo/Eric Risberg

Efter det första debaclet med vikbara Galaxy Fold tycks Samsungs tekniker ha fått ordning på problemen. Nu sägs det att Fold är redo för lansering. Kanske redan i mitten av augusti.

Samsungs mobilchef Koh Dong-jin lovade i våras i en intervju med Korea Herald att den haussade vikbara mobilen Galaxy Fold närmar sig en lansering. Intervjun skedde en månad efter att amerikanska tester av Fold visade att den hade stora problem med just den vikbara skärmen. Ett oväntat teknikhaveri som tvingade Samsung att gå hem till labbet igen.

Koreanska techsajten Elec skriver nu att Fold är redo för lansering. Den senaste versionen ska ha testats av en grupp med techexperter och professorer som ger sitt godkännande för att på allvar presentera den för konsumenterna. Nu spekuleras det i en lansering i augusti. Inte minst för att bräcka den värsta konkurrenten Huawei som av allt att döma släpper sin vikbara mobil Mate X kommande månadsskifte.

Samsung har redan berättat att det presenterar prestigeluren Galaxy Note 10 den 7 augusti.

Per Danielson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer