Samsung ”råkade” avslöja nya toppmodellen i förtid

2017-08-21 17:08  
Läckt bild som påstås visa upp kommande Galaxy Note 8. Foto: Evan Blass/@evleaks

Mobilbranschen håller andan inför lanseringen av Galaxy Note 8 senare i veckan. Men redan nu har detaljer om telefonen avslöjats – av självaste Samsung.

På onsdag 23 augusti förväntas Samsung att visa upp sin nya toppmodell Galaxy Note 8 på en presskonferens i New York.

Precis som inför andra, stora produktlanseringar har nätet kokat av rykten och spekulationer inom för premiären av Samsungs kommande flaggskepp.

Nu har några av dessa rykten bekräftats i förtid – av självaste Samsung, rapporterar Independent.

Två dagar inför den väntade lansering har tillverkaren nämligen uppdaterat Note-sektionen på sin hemsida med ny information om en telefon med modellnumret SM-N950UZKAXAA.

Samsung introducerar ”Bixby”

Detta rör sig om en operatörsupplöst version av Galaxy Note 8 med ett lagringsminne på 64 gigabyte. På sidan, som snabbt togs ned av Samsung, avslöjas också att den kommande telefonen ska levereras med den smarta pennan S Pen som tillbehör, och att fronten kommer att ha mycket tunna ramar runt skärmen.

Designen, som kallas ”Infinity Screen” på Samsungspråk, innebär att skärmens kanter är rundade. Konceptet introducerades i och med lanseringen av Galaxy S8 och S8 Plus i vintras.

Utöver välvda skärmar kommer S8 och Note 8 också ha en annan sak gemensamt: den virtuella röstassistenten Bixby. Tjänsten är Samsungs svar på Googles Assistent och Apples Siri, och precis lärt sig att förstå och prata engelska.

Lanseringen är extremt viktigt för Samsung efter fjolårets fiaskoartade lansering av modellen Galaxy Note 7. Dagens läcka är mycket vältajmad - vilket har lett till spekulationer om att den har skett medvetet.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt