Saab ska säkra australiskt fängelse

2017-07-13 11:15  
Det planerade fängelset i Graften, New South Wales, Australien, blir landets största. Foto: Saab

Saab ska stå för ett elektroniskt säkerhetssystem på det som kommer att bli Australiens största fängelse.

Fängelset, i staden Grafton i delstaten New South Wales, kommer när det är klart att ha 1 300 högsäkerhetsplatser och 400 med lägre säkerhet., enligt ett pressmeddelande.

”Det är en ära att bli utvald för ett sådant viktigt projekt”, säger Dean Rosenfield, vd för Saab i Australien, enligt pressmeddelandet.

Systemet som ska installeras heter OneView och är utvecklat i Australien. Det hanterar bland annat övervakning av fångarna, tillgång till lokaler, biometri, nyckelsäkerhet och intrångsövervakning. OneView beskrivs som ett skalbart system som funkar med alla typer av redan befintliga underliggande system. Det är inte bara för fängelser utan fler typer av kritisk infrastruktur, så som gruvor, hamnar, flygplatser, kasinon och militärbaser. Saab har vid 29 tillfällen levererat kritisk infrastruktur i Australien och Nya Zeeland.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt