Ikea-grundaren Ingvar Kamprad död

2018-01-28 11:50  
Ingvar Kamprad.

Ingvar Kamprad är död. Det bekräftas av Ikea Sveriges Twitter-konto.

Det officiella beskedet kom strax efter klockan 11 på söndagen: ”Ingvar Kamprad har i stillhet somnat in i sitt hem i Småland. Han föddes 1926 i Småland och redan som 17-åring grundade han Ikea. Ingvar kommer att vara mycket saknad och varmt ihågkommen av sin familj och av Ikea-medarbetare över hela världen.”

I december 2017 fick Ingvar Kamprad Nordens språkpris. ”Genom att använda skandinaviska namn på våra produkter bidrar vi till att dela våra språk till miljontals familjehem över hela världen. Och för mig, som har kämpat med dyslexi hela mitt liv, så förstår jag betydelsen av språk kanske mer än de flesta”, sa Ingvar Kamprad då.

För sex år sedan sjösatte Kamprad en miljardstiftelse för att stödja forskning på Linnéuniversitetet i Växjö.

-Stiftelsen ska stödja medicin, miljö och allt som hör till en levande landsbygd. Entreprenörskapet är viktigt, sa Ingvar Kamprad till Smålandsposten.

Ingvar Kamprad blev 91 år.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt