Gates satsar på framodlade burgare

2016-10-11 11:55  
Odlar vi mat i rymden i framtiden?

TEKNIKSVEPET. Mat i rymden, framodlade vegetariska burgare och selfie-hjälp. Här är de senaste tekniknyheterna.

I framtiden är förhoppningen att rymdfarare både ska kunna odla och äta i sin egen rymdfarkost. Vetenskapsradion rapporterar att forskare kommer att använda artificiell fotosyntes för att skapa ett ekosystem i rymdfarkoster. Det blir en kopia av den fotosyntes från gröna växter, alger och bakterier som har gjort jorden till det ekosystem där vi människor kan överleva.

Vegetariska burgare kanske det kan bli tal om uppe i rymden så småningom. I nuläget satsas det mycket på Beyond Burgers rödbets-blödande veggo-varianter. Både den amerikanska köttjätten Tyson Food till Bill Gates har pytsat in pengar i Beyond Burgers framodlade växt-burgare, skriver The Verge.

Gillar du att förbättra eller rama in dina selfies men tycker att fingret är för klumpigt så finns en Blutooth-styrd penna till din hjälp. Det skriver Mashable. Den är framtagen med tanke på det ökande användandet av Snapchat och liknande snabbmeddelande-appar och går att sätta fast på din telefon nästan utan att det märks.

 

 

 

Anita Emthén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer