Sprillans Saab 96 från 1980 såldes för 500 000

2022-01-25 07:15  
En Saab 96 från 1980 som har stått orörd i en lada i 40 år. Foto: Värderings och Auktionskonsulterna AB

En nyinköpt Saab 96 ställdes i en lada för över 40 år sedan. Där stod den kvar tills den hittades och dammades av – nu har den sålts på auktion för en halv miljon kronor.

Den akaciagröna Saaben hittades i ladan i Nossebro i Västergötland bland skrot och skräp av Frank Gausland, vd för ett auktionsföretag i Göteborg.

– Redan när jag såg bakdelen på Saab:en växte nyfikenheten men det var först när vi såg mätarställningen som vi förstod att vi funnit något unikt, säger han till Göteborgs-Posten.

En Saab 96 från 1980. Foto: Värderings och Auktionskonsulterna AB

Läs mer: Studio Wezäta – en färgrik reklamhistoria

Mätarställningen stod på sju kilometer och mycket tyder på att bilen stått parkerad i ladan sedan 1980. Ett rekommenderat marknadsvärde på 250 000 kronor sattes på veteranbilen – men det blev till slut 500 000 kronor

– Det ligger lite i överkant för vad jag trodde, men det är inte orimligt eftersom det är en unik bil, säger Gausland till GP.

En Saab 96 från 1980 som har stått orörd i 40 år. Foto: Värderings och Auktionskonsulterna AB

Köparen ska vara en samlare någonstans i Sverige.

I filmen går det att se hur Saaben såg ut när den drogs ut ur ladan.

Mer om: Saab

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt