Robotarna hanterar 200 ton ost i veckan

Ostar bitas, skivas och rivs helt automatiserat i ”norra Europas modernaste ostförädlingsanläggning”. Foto: Jan Lindmark, Patrick Djerf/Flexlink
Ostar bitas, skivas och rivs helt automatiserat i ”norra Europas modernaste ostförädlingsanläggning”. Foto: Jan Lindmark, Patrick Djerf/Flexlink

Livsmedelssektorn är Sveriges tredje största industrigren, men tillverkningen sker till stor del utan modern automation. Det finns undantag – som Norrmejerier i Umeå.

Publicerad

eller
Prova Ny Teknik Premium
Redan tidningsprenumerant? Aktivera ditt konto här
I medlemskapet på Sveriges Ingenjörer ingår Ny Teknik Premium. Aktivera ditt konto här

Logga in och få tillgång till ännu mer Ny Teknik
  • Tillgång till låsta artiklar på nyteknik.se
  • Exklusivt nyhetsbrev med de viktigaste nyheterna till din e-post varannan vecka
  • Obegränsad läsning i appen Ny Teknik
  • Möjlighet att läsa papperstidningen Ny Teknik digitalt i din dator, surfplatta eller mobil