Tidigare Linkedin-chef tar över Sup 46

2017-06-21 09:14  
Daniel Sonesson tillträder som vd för Sup 46 i Stockholm efter sommaren. Foto: Sup 46

Han är affärsutvecklaren med ett brinnande teknikintresse sedan ungdomsåren vid sin Amiga 500. Nu tar Daniel Sonesson över som vd för Sup 46 i Stockholm.

(Artikeln har uppdaterats)

Sedan starten 2013 har Sup 46 vuxit till att bli ett viktigt nav för unga teknikbolag i Stockholm.

Medgrundaren Jessica Stark har lett verksamheten från början, men nu lämnar hon rollen som vd.

Ersättare blir Daniel Sonesson, som tillträder efter sommaren. Han har en flerårig erfarenhet av affärsutveckling från bland annat Blocket, Stepstone och Linkedin, där han var Nordenchef för premiumprodukter.

– Jag har ett enormt intresse för entreprenörskap, affärsutveckling och känner en stor kärlek för teknik-startups. De drivkrafterna ger en bra match för att driva Sup 46, säger han.

Läs mer:

Läs mer: Fuckup nights lyfter uppstartsföretagen

Daniel Sonesson har även varit entreprenör och startat ett digitalt rekryteringsbolag. Teknikintresset har funnits där sedan ungdomen när han lärde sig att koda på en Amiga 500.

– Under de senaste 20 åren har jag främst arbetat med affärsutveckling, men jag har också jobbat som webbkonsult. Kärleken till det digitala har funnits där sedan tiden då jag höll på med BBS:er på pojkrummet.

Du blir snart vd för Sup 46. Vilka är dina mål för verksamheten?

– Jag kommer inte att gå in på det i detalj. Första steget för mig blir att lära känna verksamheten och titta på hur vi kan gå framåt. Sup 46 har stora möjligheter. Nu gäller det att hitta nästa steg.

Läs mer:

Läs mer: Sup 46 och Danske Bank startar startup-sajt

Inom vilka områden sker den viktigaste teknikutvecklingen, enligt dig?

– Det är alltid svårt att lyfta fram. Men jag tycker att blockchain-tekniken som växer fram är intressant. Framtiden kommer också att handla mycket om hur man implementerar och drar nytta av stordata på riktigt. Med tanke på min bakgrund är jag också intresserad av ny teknik inom hr och cleantech. Båda behövs för att skapa lösningar för ett mer hållbart samhälle.

Kalle Wiklund

Mer om: Sup 46

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt