Splitterny it-startup tecknar ”drömavtal” med Nobina

2016-12-16 09:12  
Foto: Per-Anders Hurtigh

It-bolaget Transiro, som startades så sent som i maj, börjar leverera molnprodukter till Nordens största kollektivtrafikbolag.

Stockholmsbaserade Transiro Int AB har tecknat avtal med Nobina Sverige och dess systerbolag Swebus om att leverera molnbaserade produkter med start redan nu i december. Transiros vd Tobias Beckman beskriver Nobina och Swebus som en ”drömkund”.

– För oss är det här ett stort avtal. Och när en så stor aktör väljer våra produkter, ser vi det som ett kvitto på att vi ligger rätt i tiden och på kort tid utvecklat produkter som fungerar och fyller en värdefull funktion, säger Tobias Beckman.

Transiro uppger att deras plattform hjälper transportbolag ”få tillgång till Uber-liknande teknik så att de kan fortsätta att konkurrera även med de senaste it-lösningarna”.

– I grund och botten handlar det om ett produktpaket som innehåller en rad funktioner, som underlättar transportbolagens verksamhet kring tågersättningstrafik. När ersättningsbussar, eller i vissa fall taxi, behöver sättas in vid tågproblem, växelfel och annat, säger Tobias Beckman.

En av funktionerna är en förar-app, som tillhandahåller realtidspositionering och beräkning av ankomsttider.

– Med hjälp av den kan transportbolaget till exempel kommunicera relevant information till tågoperatören och ytterst till resenärerna som väntar på ersättningstransport, säger Tobias Beckman.

Andra exempel på funktioner i plattformen är en orderhanteringsmodul med automatisering av order, körjournaler och fakturor, samt auktionsförfarande gentemot underleverantörer för att enklare kunna säkerställa bästa alternativ.

Tommy Harnesk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Alla Tjänstebilar

ANNONS

Debatt

COMSOL