Sökes: elit-entreprenörer

2008-09-24 14:24  
Jonas Berggren

Som ett led i att få fart på tillväxten satsar regeringen totalt 15,3 miljoner konor under de närmast två åren på att utveckla elitutbildningar i entreprenörskap. Det framgår av budgetpropositionen som lades fram tidigare i veckan.

Högskolor som redan har speciella entreprenörsutbildningar ska få tävla om de extra pengarna. Högskoleverket ska sedan välja ut minst två som redan i dag håller hög internationell klass och som ska få chansen att vässa utbildningen ytterligare.

Den första kullen studenter ska tas in under hösten 2009.

Jonas Berggren, som ansvarar för Chalmers entreprenörskolas inkubator, välkomnar den nya satsningen:

- Superbra, vi sliter med ekonomin hela tiden.

- Ska du driva en spetutbildning i entreprenörskap måste du också jobba med skarpa projekt och det kostar. En plats här kostar fem gånger mer än en vanlig utbildningsplats, säger Jonas Berggren.

Chalmers kommer att vara en av de högskolor som ansöker om de nya pengarna. Chalmers entreprenörskola tar in mellan 20 och 40 studenter per år som då redan har tre års högskolestudier i bagaget. Utbildningen är tvåårig. Det första är ett förberedande år. Under det andra året arbetar studenterna i grupper med att utveckla verkliga projekt till företag.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt