Sigmastocks fyller på kassan med sju miljoner

2019-05-22 11:14  
Mai Thai och Nanna Stranne, medgrundare av Sigmastocks. Foto: Stina Gränfors

Collector Ventures kliver in med fem miljoner kronor i svenska fintechstartupen Sigmastocks. Befintliga ägare skjuter till ytterligare ett par miljoner.

Sigmastocks, grundat 2014, vill utmana de aktivt förvaltade aktiefonderna genom att ge kunder köp- och säljråd som bygger på finansiell forskning och maskininlärning. I gengäld kan avgiften hållas nere.

Nu tar bolaget in sju miljoner kronor i en nyemission. Collector Ventures, en investeringsgren till den digitala banken Collector, går in med fem miljoner kronor. Befintliga ägare står för de återstående två miljonerna.

"Collector Ventures går inte bara in med kapital, utan en expertis som hjälper oss att ta Sigmastocks till nästa nivå. Det möjliggör verkligen en fortsatt fantastisk tillväxtresa”, säger Nanna Stranne, vd och medgrundare av Sigmastocks, i ett uttalande.

Bolaget har i dagsläget drygt 3 000 kunder, ungefär lika många som när Ny Teknik skrev om dem för ett år sedan.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt