Sex nominerade till Stora Exportpriset

2009-04-08 09:41  

Nio företag har chansen att vinna Stora Exportpriset 2009 som delas ut av kungen på Cirkus i Stockholm om en månad, 9 maj.

Ett av de nominerade företagen, Almondy i Göteborg, tillverkar och exporterar tårtor med mandelbottnar.

Ett annat, Axis Communications i Lund, utvecklar och marknadsför digitala övervakningskameror och är internationellt marknadsledande.

Ett tredje företag, Odd Molly i Stockholm, designar och säljer mode för kvinnor i hela världen.

Swedish Orphan International Holding utvecklar och distribuerar så kallade särläkemedel, det vill säga mediciner mot sällsynta och livshotande sjukdomar.

Tobii Technology, Danderyd, är världsledande på hård- och mjukvara för blickmätning och ögonstyrning, en teknik anpassad för handikappade.

Väderstad-Verken, i Östgötska Väderstad, är nominerat för sitt sätt att utveckla och sälja maskiner för jordbearbetning och sådd.

Utmärkelsen delas till det företag som bedöms vara bäst på si n utveckling av exporten de senaste åren och samtidigt har en bra lönsamhet och positiv utveckling i den svenska verksamheten.

Fjolårsvinnaren var HMS Industrial Network, Halmstad.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt