Så får du stöd av skånska miljonfonden

2016-12-13 13:12  
Teknikacceleratorn Fast Track Malmö avslutas i och med Malmö Demo Day i maj, där unga teknikbolag kan träffa investerare från hela Europa.

Tio affärsänglar i Skåne har gått samman för att investera sex miljoner kronor i en ny fond som ska hjälpa unga teknikbolag i regionen. Så gör du för att ansöka.

För andra året i rad anordnar den Malmöbaserade inkubatorn Minc ett acceleratorsprogramvid namn Fast Track Malmö. Nytt för i år är att programmet kommer att stöttas av en särskild fond, Fast Track Capital.

Genom fonden kommer varje bolag som antas till acceleratorn att tilldelas minst 300 000 kronor, men kan få upp till en halv miljon kronor i startkapital.

Ansökningsperioden till acceleratorsprogrammet är öppen året ut. Mellan fem till åtta bolag kommer att väljas ut bland de ansökande.

Acceleratorn kommer att dra i gång sin verksamhet i slutet av januari, och avslutas i maj och med arrangemanget Malmö Demo Day, där unga teknikbolag kommer kunna visa upp sina produkter för investerare från hela Europa.

För att kunna ansöka till acceleratorn krävs bland annat att uppstartsföretaget du jobbar på arbetar med att utveckla en skalbar produkt som har affärsmodell som är internationellt gångbar.

Bakom den nya fonden står tio välkända affärsänglar, bland annat Tat-grundaren Hampus Jakobsson och Eva Hultman, samt Grenspecialisten och Tibia Konsult.

– Nu får bolagen tillgång till 10 av regionens mest aktiva och framgångsrika änglar redan i ett tidigt skede, så att man kan fokusera på att bygga det man behöver för att skala så snabbt som möjligt, säger Joel Larsson, programansvarig på Fast Track Malmö.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt