Ny jakt på nya svenska fintech-idéer

2015-08-12 13:59  

Nu ska smarta svenska fintech-idéer upp till ytan. Affärsinkubatorn Sting satsar på att locka fram nya innovatörer inom området smarta bank- och betalningslösningar.

I dag onsdag lanserar Sting ett entreprenörsprogram för personer som har idéer kring hur nya finansiella it- lösningar kan se ut.

De som väljs ut kan se fram emot att få utveckla sina teknikidéer inom området fintech – som rymmer lösningar för bank, överföringar, lån, försäkringar och betalningssystem – genom att de får delta i ett nytt startup-program som inkubatorn håller i.

Jakten på nya fintech-idéer ska ha en tydlig inriktning mot finansindustrin, och Stings partner är bland andra SEB, Mastercard, betaltjänstföretaget Klarna och Stockholms handelskammare.

Entreprenörsprogrammet - som består av föreläsningar och workshop - är under ledning av affärsängeln Jane Walerud och affärsmannen och grundaren av it-bolaget Contur Software Fredrik Rosengren.

- Deltagarna kommer att kunna fatta informerade beslut kring huruvida deras affärsidéer fungerar, innan de hoppar av sina jobb. Sting har också kopplingar till de som finansierar den första svåra fasen när man bygger ett bolag, säger Jane Walerud, i ett uttalande.

  

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Mer om: Sting

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt