Kvarts miljard till Packetfront

2008-07-03 11:10  

Med 245 nya milljoner från sina ägare ska kistaföretaget Packetfront ragga direkt på teleoperatörerna. " Vi tänker ta fajten med de stora etablerade telekomleverantörerna, ta ett kliv upp i näringskedjan", säger vd Niclas Sonesson.

Det nya riskkapitalet kommer från Packetfronts tre största ägare European Equity Partners, Amadeus Capital Partners Ltd och TLcom Capital LLP.

Satsningen innebär bland annat att deras forsknings- och utvecklingsavdelning i Kina växer från 30 till 40 personer. Utvecklingsarbetet kommer att delas upp. Kista som har cirka 26 anställda ska ta fram nya produkter medan man i Kina ska ägna sig mer åt underhållsutveckling och testverksamhet.

Europa och Mellanöstern

Packetfront är redan etablerat som leverantör av bredbandslösningar till ägare av stadsnät och så kallade öppna accessnät i Europa och Mellanöstern. Men nu vill man också ta sig in på operatörsmarknaden.

Packetfront har redan två operatörskunder, en i Dubai och en i Nederländerna.

- Vi kan skapa värde på precis samma sätt för teleoperatörer som vi hittills gjort för stadsnät och öppna accessnät, säger Niclas Sonesson, vd på Packetfront.

- Vi har kontakt med flera operatörer och räknar med att omställningen ska ge utväxling nästa år, fortsätter han.

Med på 33-listan

Packetfront har fått stor uppmärksamhet det senaste året och är ett av de företag som Ny Teknik listat som Sveriges 33 hetaste unga teknikbolag.

Bolaget startades av Martin Thunman och Niklas Sonesson 2001.

För bara någon månad sedan skedde ett maktskifte i Packetfront, både vd och styrelseordförande byttes ut.

Martin Thunman ersattes av sin medgrundare Niklas Sonesson på vd-stolen samtidigt som styrelseproffset Hans Blomberg tog över styrelseklubban från Mats Dahlin.

Packetfront

Ort: Kista.

Startår:2001.

Anställda:170.

Omsättning 2006:332miljoner kronor.

Packetfront gör utrustning och programvara för bredbandsnät, med sikte på framtidsmarknaden för nät där glasfiber dras ända till hemmen.

Sådana nät väntas bli vanligare när hushåll vill ha snabba förbindelser för flera samtidiga tv-kanaler, kanske med högupplöst bild.

Packetfront säger sig kunna ge nätägaren lägre driftskostnader genom att bolagets utrustning är långt automatiserad.

Alexander Kristoffersson

Cecilia Laurén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt