"Intresset för ämnet höjs"

2009-09-01 23:00  

Paul Pakkala, lärare i teknik och naturvetenskap i Ånge, har testat Algodoo i en klass med mellanstadieelever.

?Hur använder du programmet i klassrummet?

-?För att illustrera mekanik, gravitation och sådana saker. Som ett komplement till den "vanliga" undervisningen. Eleverna får själva arbeta med programmet, medan jag mer fungerar som en handledare. Det jag gillar är att det väcker en massa frågor hos eleverna, snarare än att jag står och talar om hur saker och ting är.

?Vad tillför Algodoo?

-?Fysikaliska fenomen är lättare att förklara med hjälp av illustrationer, och just det erbjuder programmet. Det viktiga som jag ser det är att intresset för NO- och teknikämnet höjs. Läraren kan erbjuda mer variation i undervisningen, och för det mesta gillar dagens elever allt som har med multimedia att göra. Med Algodoo får man chans att förklara saker och ting på ett annorlunda sätt.

Vad kan bli bättre i programmet?

-?Det kan vara svårt att rita upp alla former man behöver på fri hand. Det vore bra med mallar för sådant som ofta behövs.

Anders Thoresson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt