Här är årets största teknikraket

2015-11-11 06:27  
Jacob de Geer. Foto: Ola Söderlind

På tisdagskvällen delades priserna ut i årets upplaga av tillväxttävlingen Sweden Technology Fast 50. Vinnare blev betalningslösningsbolaget Izettle som satte nytt rekord.

I fjol vann mobilannonsbolaget Widespace Fast 50 med en tillväxt på 28 000 procent på fem år. Det var också rekord av alla som dittills hade varit med på listan sedan starten i Sverige år 2004.

Årets vinnare Izettle har nu överträffat den siffran med en tillväxt på över 30 000 procent på bara fyra år. Enbart under fjolåret nästan trefaldigades omsättningen till 190 miljoner kronor, upp från 77 miljoner året innan.

Vinnaren presenterades vid en prisceremoni i Stockholmsbörsens lokaler i Frihamnen på tisdagskvällen.

Priser delades även ut till de företag som kom in på platserna 2-5. På andra plats kom Kaustik, som utvecklar det webbaserade verksamhetsstödet Aiai. Trea kom Inteleon som utvecklat betallösningen SMS Park. På fjärde plats kom fjolårsvinaren Widespace och på femte plats Microdata Telecom som utvecklar och säljer antennära produkter åt mobilindustrin.

Läs mer:

Läs mer: Izettle: ”Marknaden är oändlig”

 

Fast 50 - tolfte upplagan

Deloitte och Affärsvärlden delar årligen ut en ­utmärkelse till de 50 snabbast växande teknikföretagen ­i Sverige. Bolagen …

… ska ha bedrivit verksamhet under de senaste fyra åren och vara svenskt. Svenska dotter­bolag eller divisioner till utländska företag kan inte kandidera.

… utvecklar äganderättsskyddad teknik som utgör en väsentlig andel av företagets nettoomsättning.

… tillverkar teknikrelaterade produkter.

… lägger en stor del av sina resurser på forskning och teknikutveckling.

… har en nettoomsättning som över­stiger 50 000 euro för basåret och 1 miljon euro för slutåret.

Tidigare fanns även kategorin Rising Stars, för yngre och mindre bolag. Från och i år finns endast kategorin Fast 50.

Ola Söderlind

Mer om: Izettle

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt