Hälsoappen tar in miljoner

2016-07-18 14:53  
Foto: Lifesum

Svenska Lifesum tar in 85 miljoner kronor i ny investeringsrunda.

Svenska appen Lifesum kan användas till att räkna ut hur många kalorier användaren gjort av med - och ätit, ge förslag på lämplig kost och hålla ett öga på diet och träning.

Med sina 15 miljoner användare världen över är den Europas snabbast växande hälsoapp, enligt Nokia Growth Partner, som nu investerar i tjänsten.

Förutom Nokia Growth Partner, NGP investerar även Draper Esprit, Bauer Media Group och SparkLabs Global Ventures i Lifesum. De 85 miljoner kronor som företaget tar in ska bland annat användas för att nyanställa, så att Lifesum kan snabba på sin tillväxt utomlands.

I ett pressmeddelande skriver NGP:s ansvariga för investeringen, Walter Masalin: ”Hantering av hälsa och näringslära flyttar snabbt online och till mobilen, och Lifesum har etablerat sig som en av ledarna med en stark affärsmodell”.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt