Startup

Glest när startups slöt upp bakom Spotify

Tyler Crowely intervjuas av BBC om demonstrationen som lockade många journalister men få deltagare. Foto: Jonas Ryberg
Jessica Stark är en av dem som slutit upp i Stockholm techs demonstration. Foto: Jonas Ryberg
Färre än 50 demonstranter manifesterade för lägre skatt på personaloptioner och större möjlighet att hyra bostad i Stockholm. Foto: Jonas Ryberg

Det var glest i leden när Stockholms startup-företag manifesterade för möjligheten att hyra bostad och för att få lägre skatt på personaloptioner.

Publicerad

1 300 hade visat sitt intresse på Facebook men till slut var det färre än 50 som dök upp när Sthlm tech ordnande manifestation för att protestera mot hög skatt på personaloptioner och svårigheterna att hitta bostad att hyra i Stockholm. Upprinnelsen till manifestationen var Spotifygrundarnas öppna brev förra månaden. I brevet kritiserades förslaget på nya regler för skatt på personaloptioner som lämnats in till regeringen och svårigheterna för företagets anställda att enkelt hitta en bostad i Stockholm.

Bakom demonstrationen står Tyler Crowley som också arrangerar konferensen Stockholm tech fest. Han säger att han tycker att det finns mycket i Sverige som är bra för nystartade företag, men att politikerna behöver göra mer för att svenska startup-företag ska kunna konkurrera med andra länders.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här