Förortsvillor får Spotify att växa

2014-10-15 05:25  

Bostadsbristen i Stockholm gör Spotifys snabba tillväxt svårare. Men musiktjänsten har en strategi för att lösa problemet.

Musiktjänstföretaget Spotify växer så det knakar, även i Sverige. Vid årsskiftet jobbade 600 i Sverige, enligt bolagets senaste officiella uppgifter som vi redovisar på förra uppslaget.

Sedan dess har vd Daniel Ek och grundaren Martin Lorentzon skaffat större lokaler. Nu jobbar 800 personer på Birger Jarlsgatan i Stockholm, enligt uppgift till Ny Teknik.

Ledningen räknar med att vara 1?100 i slutet av året, enligt en källa. Nästan en fördubbling på tolv månader alltså.

Det som hindrar en snabbare tillväxt på hemmaplan sägs vara bostadsbristen. För att hjälpa sina många utländska utvecklare hyr Spotify villor i förorten. Två av tre anställda i Sverige sägs komma från något annat land.

Martin Lorentzon sitter med i IVA:s tredje innovationsprojekt ”Attraktionskraft för hållbar utveckling”.

– Det är vi väldigt glada för. Spotify expanderar kraftigt och vi vill förstå mer av deras specifika utmaningar, säger Björn O Nilsson, vd för IVA.

IVA:s nya projekt

  • IVA startade sina innovationsprojekt 2009 med ”Innovation för tillväxt” och fortsatte med ”Innovationskraft Sverige”.
  • IVA:s tredje steg ”Attraktionskraft för hållbar tillväxt” tar upp frågan hur man attraherar mer kapital och kompetens till Sverige.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt