Fint pris till svenska hjärtmätaren

2017-06-22 13:16  
Max Mohammadhassan Mohammadi och Allen Ali Mohammadi har utvecklat innovationen Heartstrings. Foto: Privat

Hjärtmätaren Heartstrings vann i internationell innovationstävling.

Tävlingen Innovators Race 50 arrangeras av företaget Capgemini och finalen avgjordes nyligen i Paris, i samband med konferensen Viva Tech.

Svenska företaget Hippogriff var det ena nordiska bidrag som hade nått finalen, och väl där blev det vinst i kategorin Consumers & well-being. Priset består av 50 000 dollar, och möjligheten att bli del av ett nätverk.

Ny Teknik skrev nyligen om Hippogriff och företagets innovation Heartstrings, en liten apparat för att registrera och mäta sådant som ekg, blodtryck, syremättnad i blodet och kroppstemperatur. En analys med hjälp av artificiell intelligens ska kunna göra tidiga varningar för om en person riskerar att utveckla hjärtproblem.

Läs mer:

Läs mer: Mormors hjärtinfarkt fick dem att uppfinna mätare

Bakom Heartstrings står bröderna Max och Allen Ali Mohammadi.

”Det här priset kommer verkligen att bidra till att förverkliga vår vision att rädda en miljon liv per år” kommenterar de priset i ett pressmeddelande.

Anna Orring

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt