Startup

Deras kedjehjul gör industrins transporter billigare och säkrare

Nordic Quick Systems patenterade system uppfyller kraven för tunga lyft enligt AFS 2012. Kugghjulet om bolaget har utvecklat är avsett för transportörkedja modell m315. Foto: Press
Piteåbolagets grundare. Från vänster: Niclas Granström, Nicklas Jadinge och Sammy Pergament. Foto: Press

Svenska Nordic Quick System vill skapa en ny branschstandard med sina transportkedjehjul med utbytbara delar. Nu är det unga bolaget redo för en utlandsexpansion.

Publicerad

Kedjetransportörer är ett hjälpmedel som används till att förflytta tungt gods inom industrin. Godset som transporteras kan väga uppemot flera ton, vilket skapar ett hårt slitage på såväl kedjan som kedjehjulen. Att byta ut kedjehjulet som driver transportören är omständligt, kostsamt - och dessutom riskfyllt, eftersom kedjan kan väga flera ton.

Nu har det unga Piteåbolaget Nordic Quick Systems uppfunnit en helt ny typ av kedjehjul med potential att sänka underhållskostnaderna rejält för industrin. Bakom innovationen står tidigare CNC-operatörerna Niclas Granström och Nicklas Jadinge, som startade bolaget tillsammans med entreprenören Sammy Pergament.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här