De är mästare på tekniktillväxt

2010-11-05 11:02  

Procast Media, Netclean Technologies och Climatewell är Sveriges tre snabbast växande teknikföretag. De har alla växt med 3 000 procent eller mer på fem år.

Här är teknikföretagen som växer snabbast i Sverige. Trots lågkonjunktur har flera av bolagen tiofaldigat sin omsättning sedan 2007. Och enligt vad de själva säger så fortsätter det.

Konsultföretaget Deloitte delar tillsammans med Svenska Riskkapitalföreningen ut en årlig utmärkelse till de snabbast växande teknikföretagen i Sverige.

Listan heter Fast 50 och omfattar Sveriges snabbast växande teknikföretag med en omsättning över 7,5 miljoner kronor.

Dessutom finns listan Rising Stars, som visar de snabbväxande, mindre stjärnorna.

Båda listorna är ett bevis på att lågkonjunktur och krångliga regler för småföretagare inte behöver vara hinder för att växa snabbt, konstaterar Deloitte.

På listan finns allti från tekniskt avancerad hård- och mjukvara till patent oberoende internetföretag. Företagen på listorna har mellan 2007 och 2009 visat på ett rejält uppsving i omsättningen.

Men Fast 50- och Rising Stars-företagen har inte bara vuxit omsättningsmässigt, de skapar också arbetstillfällen.

Ett gott betyg är att de flesta svenska Fast 50 företagen också finns med på den europeiska listan Fast 500. Där slåss företag från 29 länder i Europa om platserna.

De tre senaste åren har Sverige i genomsnitt haft med 47 bolag på listan. Under 2007 och 2008 kvalificerade sig samtliga 50. En imponerande siffra som vida överstiger det europeiska snittet.

Lotta Dinkelspiel

Läs resten av artikeln och mer om bolagen överst på listan på Affärsvärldens nätupplaga

Mer om: Teknik Cleantech

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt