Då släpps nya svenska barnmobilen

2016-12-14 16:58  
Mihaela Novac, pressansvarig hos Tinitell (till höger), tillsammans med en kollega.

SWEDEN DEMO DAY. Svenska Tinitell planerar en ny version av sin barnanpassade mobiltelefon till nästa sommar. Den nya nallen kommer att vara helt vattentät och ha utbytbara armband.

Ny Teknik har tidigare rapporterat om Tinitell, en mobiltelefon som är anpassad för barn mellan fyra och nio år. Under 2014 genomförde företaget en framgångsrik gräsrotsfinansieringskampanj på Kickstarter, där man sålde runt 6 000 enheter.

Den fysiska butikpremiären skedde i november i år när Media Markt började sälja Tinitell i sina affärer i Sverige.

– Samarbetet med Media Markt har gått över förväntan. Just nu satsar vi på att förbättra programvaran som används till mobilen – bland annat kommer vi snart att rulla ut en ny funktion som gör att Tinitell kan berätta för barnen hur mycket klockan är, säger Mihaela Novac, pressansvarig hos Tinitell.

Det svenska uppstartsförtaget är också i färd med att utveckla vad som ska bli nästa generation av den lilla mobilen. Bland förbättringarna märks bland annat att nästa nalle kommer att vara helt vattentät – den första modellen är endast ”vattentålig” – och att det ska gå att byta ut armbandet till enheten. Lanseringen planeras till i slutet av nästa sommar.

– Rent designmässigt kommer den nya mobilen vara lik den första modellen. Den kommer också att ligga i ungefär samma prisklass som i dag.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL