Trustly vill att vi betalar direkt från bankkontot

2015-05-12 16:17  
Stefan Backlund, marknadschef för Trustly. Foto: Trustly

33-LISTAN. Direktbetalning från bankkonto är ofta besvärligt för e-handlare att hantera, och Trustlys teknik ska göra det enklare, i flera länder.

Idag är betalning med bankkort eller med Klarnas fakturatjänst vanliga inom e-handel. Direktbetalning från bank är krångligare för e-handlare. Antingen sluter e-handlaren egna avtal med några banker, eller anlitar en betaltjänst som innehåller flera betalsätt – bankkort, Klarna, Paypal och några banker, men oftast bara från ett land.

Det här vill Trustly ändra på. Företaget kan i dag erbjuda direktbetalning från flera banker i åtta länder, och siktar på att nå 15 länder den närmaste tiden.

Förutom att kunna ge e-handlaren tillgång till ett nätverk av banker, bygger tjänsten på teknik som gör att betalprocessen får ett enhetligt utseende, oavsett bank och skärmstorlek.

- Utmaningen är att automatisera överföringar mellan bankkonton utan att för den skull vara djupt involverad i bankens system, förklarar Stefan Backlund, marknadschef för Trustly, som inte vill beskriva detaljerna den tekniska lösningen.

- Det finns ingen annan vi kan göra det vi gör på marknaden, hävdar han.

Företaget kommer dock troligen att möta konkurrens från Klarna som nyligen köpt det tyska bolaget Sofor – enligt Stefan Backlund en direkt konkurrent till Trustly.

I Sverige har Trustly ett samarbete med Blocket och används också av Paypal för att kunder ska kunna fylla på sina Paypalkonton direkt från banken.

Trustly

Gör: System för direktbetalning.

Ort: Stockholm.

Startår: 2008.

Anställda: 70.

Omsättning 2014: Ca 100 Mkr.

Riskkapital: 0.

Huvudägare: Grundare.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt