Truecaller: Global telefonkatalog växer

2014-04-01 18:00  

Det har varit ett framgångsrikt år för Truecaller, företaget som utvecklar den crowdsourcade telefonkatalogen med samma namn.

Antalet anställda har nästan fördubblats. Nya versioner av appen har lanserats, där samarbeten med Twitter och Yelp är några av nyheterna.

Och i början av 2014 kom den riktigt stora nyheten: Det högt ansedda amerikanska riskkapitalbolaget Sequoia gjorde en storinvestering

i Truecaller. Finansieringsrundan innebar drygt 120 miljoner kronor i nytt kapital.

– Pengarna ska vi använda för att expandera i bland annat Indien, USA, Sydostasien och Latinamerika, säger vd Alan Mamedi som grundade företaget tillsammans med Nami Zarringhalam.

– Men att få en investerare som Sequioa handlar inte bara om kapital, utan även om nätverk och kunskap. De har ett nätverk för grundarna till de bolag de investerar i och dessutom bra kontakter på de marknader vi vill växa i.

Truecaller

Gör: Användarskapad, global telefonkatalog.

Ort: Stockholm.

Startår: 2009.

Anställda: 40.

Omsättning 2013: 6,4 mkr.

Riskkapital: 127 mkr.

Huvudägare: Grundarna, Sequoia Capital, Open Ocean.

Anders Thoresson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt