Tictails plattform gör det enklare att starta webbutik

2015-05-15 11:39  
Carl Waldekranz. Foto: Tictail

33-LISTAN. Dubbelt så många webbutiker. Dubbelt så många anställda och dubbelt så mycket försäljning för den genomsnittliga kunden. Tictail fortsätter att växa.

Tictails plattform, som gör det enkelt att starta en webbutik, fortsätter att växa. 70000 nätbutiker från 150 länder runt om i världen använder idag företagets teknik för att sälja sina produkter. Jämfört med för ett år sedan är det en dubblering. För vd Carl Waldekranz är det givetvis en stor framgång.

För de enskilda butiksägarna är det däremot en annan faktor som är viktigare: Försäljningen i den genomsnittliga Tictail-butiken har också dubblerats jämfört med förra våren.

Då pratade Carl Waldekranz om att sätta fokus på konsumenterna, att göra det lättare för dem att upptäcka butiker och att hitta saker de vill köpa. Mobilappen som Tictail lanserade i september gör just det. Hälften av trafiken till Tictails butiker kommer idag från den.

– Genom appen kan kunder utforska Tictails enorma produktutbud och handla direkt i mobilen. Med lanseringen är Tictail inte längre enbart en e-handelsplattform, utan även en marknadsplats för shoppare världen över.

Antalet anställda har också dubblerats, från 20 till 40, varav många sitter på det nyöppnade kontoret i New York. Dessutom fick Tictail ett rejält kapitaltillskott när Thrive, som också har investerat i Kickstarter, Spotify och Instagram, gick in med 8 miljoner dollar.

För att nå målet, att bli världens mest använda plattform för nätbutiker, följer Tictail samma affärsmodell som många andra: Grundfunktionerna är gratis, medan det är extratjänsterna som kostar pengar. Och precis som andra plattformar har man öppnat för tredjepartsutvecklare som kan utveckla tillägg till Tictail och sälja i plattformens egen “appbutik”.

Tictail

Gör: Plattform för nätbutiker

Ort: Stockholm.

Startår: 2011.

Anställda: 40.

Omsättning 2014: 1,8 Mkr.

Riskkapital: 90 Mkr.

Huvudägare: Grundarna, Balderton Capital, Thrive Capital.

Anders Thoresson

Mer om: Tictail 33-listan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt