System för krisbransch från Syndigate vann 33-listan i Umeå

2015-02-04 18:59  
Syndigates vd Joakim Ljungquist siktar på en internationell lansering av sitt nu prisbelönta verktyg för mediabranschen. Foto: Susanna Baltscheffsky

En handelsplattform för den krisande mediabranschen vann en plats på 33-listan vid kvällens regionfinal i Umeå. Men konkurrensen var hård.

Tidningar över hela världen skär ner, men behöver fortfarande material för att fylla sina sidor. För att få den ekvationen att gå ihop har Umeå-företaget Syndigate utvecklat en plattform som för samman frilansare och olika medier.

På kort tid har plattformen fått stor spridning och används redan av 1000 frilansande journalister i Sverige som därigenom kan sälja sitt material på ett effektivt sätt.

- Nu siktar vi på en internationell expansion, i första hand i England säger företagets vd Joakim Ljungquist.

Syndigate säkrade på onsdagskvällen en plats på årets 33-lista, Ny Teknik och Affärsvärldens lista över landets hetaste unga innovationsbolag.

Men Syndigate mötte hård konkurrens från två vassa företag. Med bakgrund i världsledande forskning kring molntjänster håller det relativt nybildade bolaget Elastisys på att etablera sig med en programvara som hjälper företag att anpassa sin kapacitet i molnet.

I Skellefteå har AMT Solutions utvecklat en bår för intensivvårdspatienter som gör transporter både säkrare för patienten och enklare för vårdpersonalen.

Under tävlingen gällde det att imponera på juryn genom att sälja in sitt bolag på en minut. Utöver den så kallade säljpitchen så intervjuas företagen av juryn.

Både AMT och Elastisys har fortfarande chansen att ta en plats på 33-listan som presenteras tisdagen den 14 april på Münchenbryggeriet i Stockholm med start kl 17.

 

Hela 33-listans turné

Linköping: 3 februari.

Umeå: 4 februari.

Lund: 3 mars.

Göteborg: 4 mars.

FINAL, Stockholm,: 14 april.

Gratis anmälan gör du här

 

Detta är 33-listan

33-listan är Ny Teknik och Affärsvärldens årliga lista över unga, lovande teknikföretag.

I år görs listan för åttonde gången.

Till årets lista har det strömmar in 280 förslag fram till att nomineringstiden gick ut den 

Kriterierna för att få vara med på listan är att företaget är:

Max sju år, dvs startat senast 2008. 

Baserat på en innovation med potential att förändra spelreglerna i sin bransch och med stor internationell potential.

Sverigebaserat.

Ej noterat på någon börslista.

Ett företag får vara med på listan max tre gånger.

Företagen som kommer med listan väljs ut av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden.

Undantagen är de företag som vinner de regionala finalerna i Lund, Göteborg, Umeå och Linköping. På varje ort tävlar tre företag om en plats på 33-listan. Vinnaren utses av en jury.

I Umeå bestod juryn av: Kenneth Bodin, vd, Algoryx, Thomas Degn, programdirektör, Designhögskolan i Umeå samt Marie Alpman, Ny Teknik.

 

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt